Disleksi, düşük zeka belirtisi değil, özel bir öğrenme güçlüğüdür. Gerekli eğitim programının uygulanması ile akademik alanda kendi düzeyindeki öğrencilere kıyasla başarılı olacaktır.
Disleksik bireylerin büyük bir çoğunluğunda zayıf yönlerini telafi etmenin yolu olarak geliştirdikleri bazı güçlü yanları olabilir. Olaylara farklı bakış açısı ile bakabilmeleri, güçlü bir görsel hafıza ve\ve ya nesneleri üç boyutlu hayal edebilme becerilerine sahip olabiliyorlar. Bu sebeple güzel sanatlar, tasarım ve yaratıcılık gerektiren mesleklerde daha başarılı olabiliyorlar.
Disleksik bireyin bu güçlü yönlerini destekleyecek\ortaya çıkaracak eğitim süreci ile sadece akademik alanda değil üst düzey yoğunlaştırılmış bir öğrenme alanında da (tıp, hukuk, ekonomi, bilim, mimarlık, tasarım, yaratıcılık, görsel sanatlar vs.) kendilerini gösterebilirler. Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Thomas Edison, Bill Gates…Kendi alanlarında üst düzey başarı göstermiş disleksili bireylerden sadece birkaçıdır.

Disleksik bireylerin büyük bir çoğunluğunda zayıf yönlerini telafi etmenin bir yolu olarak geliştirdikleri bazı ilginç ve güçlü yanları olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Kelimeleri düzenli ve düzgün yazmakta zorlanmalarına rağmen güçlü bir görsel hafıza ve\veya nesneleri üç boyutlu hayal edebilme becerisine de sahip olabiliyorlar. Bu yüzden disleksinin görülme sıklığı güzel sanatlar alanında, tasarım ve yaratıcılık gerektiren mesleklerde, diğerlerine oranla üç-dört kat fazla olduğu görülmektedir.